Här kommer bifogat programmet för våren 2018, vi hoppas det ska bli ett givande och intressant program

Program våren 2018

Mjölby

 

 

KULTURKAFÉ hålls, där ej annat anges, tredje tisdagen i månaden, (ej juni, juli och augusti) kl. 14.00, i sal Bagdad, Utbildningscentrum Norrgården, Industrigatan 7, Mjölby

Kostnad 60 kr/gång för föreläsn. /underhållning samt kaffe/te med bröd

 

16 jan kl 12.00           Vi drar igång 2018 med vårt traditionsenliga januarimöte på restaurang Nils Dacke kl 12.00. kostnaden är 80:- per person, god mat, härlig service, lotterier och en glad o trivsam samvaro utlovas.

20 febr kl 14.00         Årsmöte med val och allt som tillhör ett sådant samt ett ”Quis” med musik från 1900 talet, gott fika och trevlig samvaro utlovar en härlig start på 2018.  

20 mars kl 14.00        Vi avslutar vintern o inleder våren med en musikalisk show med ”Mjölby Frasse” lättsam underhållning och övergång till vår.

17 april kl 14.00         Elizaveta Penkova fortsätter att introducera oss i den moderna baletten, nu med egna koreografier.

 

15 maj kl 14.00          Advokat Nils-Evert Andersson ger oss juridiska tips och råd om aktuella ämnen som tex hur bemöter man telefonförsäljare och vilka krav ska man se upp med när man tecknar mobilabonnemang.

                                      

Rätt till ändring av programmet förbehålles

 Planerade resor m.m.:

Den 16 maj tänker vi oss en utflykt i privata bilar och besöker 4 intressanta medeltida kyrkor söder om Vadstena. Bo Jansson kommer att berätta om kyrkorna och vi avslutar med fika i Vadstena. Ingen avgift men vi delar på bensinkostnader.

Den 5 juni planerar vi en bussresa till museet Vandalorum i Värnamo, vi återkommer med mer information om utställningen o kostnader för detta.

          Mervetarverksamhet: Förslag, genomförande beror på antalet deltagare

Den 24 januari drar Bo Jansson igång med 2 delen av föreläsningsserien arkitektur – och designhistoria. Nu går vi in i 1900 talets arkitektur o design

 

Mervetarcirklar kan startas vartefter önskemål uppkommer.

            Övrig verksamhet: Om intresse finns, Boule och Stavgång

Kan Du ställa upp som cirkelsammanhållare så hör av Dig!

Föreningen samarbetar med Medborgarskolan som kan hjälpa oss med studieunderlag.

Har Du något förslag till verksamhet som vi borde ta med så hör av Dig till någon i styrelsen.

FAS Mjölby startades 1995 och har ca. 115 medlemmar. Medlemsavgiften är för               

         närvarande  100 kronor/år. 

(Utdrag ur stadgarna för förbundet Aktiva Seniorer)

Förbundet Aktiva Seniorer vill erbjuda en meningsfull och berikande verksamhet, där det framför allt på det kulturella området finns stora möjligheter till upplevelser av bestående och fördjupande värde.

Verksamheten skall präglas av ett kvalitativt högtstående och rikt varierat utbud av aktiviteter, där individen står i centrum och där kulturell verksamhet förenas med gemenskap och trivsel mot bakgrund av det humanistiska bildningsidealet.Ett bi symboliserar verksamheten: Att samla in och dela med sig ur den egna kunskaps och erfarenhetsbanken.